Eerste oceanwedstrijd succes voor Dordrecht

De eerste buitenwedstrijd van het seizoen 2024-2025 zit erop en was naast erg gezellig ook een groot succes voor de Dordtenaren. Onze reporter Bente was ter plaatse.

Afgelopen weekend werd 22 en 23 juni het NK ocean gestart. Voor veel zwemmers van Dordrecht was dit de eerste ocean wedstrijd van het seizoen en iedereen heeft het super goed gedaan.

De mannen begonnen de eerste dag met de boardrace. Voor de junior Niels was dit zijn tweede oceanwedstrijd en hij liet als nieuwkomer een mooie race zien. Robin eindigde als 3e bij de senioren. Ook de mastermannen waren lekker bezig, Glen mocht met een gouden medaille naar huis en Marcel eindigde net achter Glen op een 2e plaats.

De dames van Dordrecht lieten ook goede races zien, Myrthe werd bij de senioren 3e, Evelien werd bij de junioren 3e en Marieke deed het bij de masters erg goed en werd 1e.

Het middagprogramma begon met de beach run, een heel zwaar onderdeel waarbij twee kilometer wordt gerend in het losse zand. Tom en Marieke liepen allebei een goede race en mochten beide met de zilveren medaille van hun categorie naar huis.

Na de beachrun begonnen de sporters aan de surfrace, hierbij wordt er zo snel mogelijk een ronde gezwommen in de zee. Dit onderdeel is erg goed gegaan bij alle leden van Dordrecht.

Bij de seniorenmannen werd Tom met een grote voorsprong 1e en eindigde Robin op een 3e plaats. Marcel hield het vandaag bij de tweede plaats en mocht voor de derde keer met een zilveren medaille naar huis, ondanks de goede race van Piet eindigde hij op een 4e plaats.

De dames van Dordrecht mochten ook met de nodige medailles naar huis, brons was er bij de junioren voor Julia en Myrthe werd bij de senioren 2e. Marieke had bij Marcel en Myrthe afkeken en mocht net als hun met een zilveren medaille naar huis.

De tweede dag werd voor de mannen gestart met de beachflags. Een lastig en technisch onderdeel wat goed is gedaan door de sporters van Dordrecht. Marijn deed het erg goed en dit werd beloond met een 3e plaats, Robert werd net als bij de beachsprint Nederlands kampioen. Bram voor wie het de eerste keer was dat hij meedeed aan een ocean wedstrijd werd 4e wat een erg goede prestatie is!

Ook voor de masters werden er op dit onderdeel de nodige medailles gehaald Rik en Marcel werden 2e allebei tweede in hun eigen categorie en Glen eindigde op een 3e plaats.

Later op de dag was het de beurt aan de dames om te starten op de beachflags en ook de dames deden het erg goed, Evelien was een leuke verassing en werd 3e bij de junioren. Myrthe werd 1e bij de senioren en Bente eindigde met de 4e plaatst helaas net buiten het podium.

De dames begonnen de tweede dag met de skirace, met een goede start eindigde Evelien op een knappe 3e plaats, ook Kathy was bij de senioren goed weg en eindigde op de 9e plaats. Marieke mocht op de skirace met een gouden medaille naar huis. Bij de heren liet Niels ook weer een hele goede skirace zien, hij eindigde op de 14e plaats. Robin en Marcel werden beide derde en Glen eindigde op de tweede plaats.

Direct na de ski-race werd de oceanman/oceanwoman gedaan. Een erg zwaar onderdeel waarin alle ocean elementen terugkomen in 1 race, de volgorde was dit keer, ski-board-swim waarbij tussen door een stuk wordt gerend.

Bij de junioren liet Julia een hele mooie race indeling zien met een goede laatste ronde eindigde ze op de derde plaats. Tom deed hetzelfde, hij kwam als een na laatste uit het water met het boarden en knokte zichzelf in de laatste ronden tijdens het zwemmen terug naar de 4e plaats, bij het laatste stukje rennen, wist hij Robin nog net in te halen, de heren werden nummer 3 en 4. Ook Marcel liet een goede race zien en dit werd beloond met een gouden medaille.

Het laatste onderdeel van de dag was de mixed-estafette, in deze estafette start een team bestaande uit twee dames en twee heren. Ook hierbij startte Dordrecht met 3 teams en dat hebben de teams erg goed gedaan.  Er werd geëindigd op een 4e, 7e en 10e plaats.

Al met al was het een leuke en gezellig wedstrijd en hebben de sporters van Dordrecht laten zien dat ze in vorm zijn. Goed gedaan allemaal!!